Monday, February 12, 2007

Furcsaságok

Két furcsaságot említenék az elmúlt napokból.

Az egyik a Kentucky Fried Chickenben ért, ahol megálltunk kajálni Dorkával. A WinterBlast fesztiválról, Detroit belvárosából mentünk kifelé, és egy lepukkant külvárosban lettünk pont éhesek. Ezen a környéken majdnem úgy néz ki egy gyorsétterem, mint nálunk, azzal a különbséggel, hogy öt centi vastag(!) golyóálló üveg választja el a pultot az ügyféltértől. Van egy zsilip az üvegen, ami gyakorlatilag két ajtó egymás mögött, köztük egy 30 centis térrel. Rendelés után belülről kinyitják a belső ajtót, beteszik a kaját középre, és a külső ajtó csak akkor nyitható, ha a belső csukva van.
A dolog jogosságát igazolja, amit épp láttam a híradóban. Tegnap este lövöldözés volt az 8 Mile Roadon, kihívták a rendőröket, az egyik lelőtt egy 18 éves srácot, akinél fegyver volt, a helyszínen meghalt. Tulajdonképpen szinte minde este van a híradóban egy-két hír olyan lövöldözésről, ami a környéken történt.

A másik nem ilyen véres, de azért fura. Az útkarbantartási munkák helyszínén ki van téve egy tábla, hogy "road work ahead, slow down", meg egy olyan, hogy "injuring/killing a worker $7500/15 years", csak hogy tudd, mire számíthatsz. Jó, mi?

No comments: