Thursday, June 28, 2007

Rossz idő és egyebek

A déli államokban elég cudar idő van. Főleg Texasban súlyos ahelyzet, rengeteg eső esett, csak tegnap egy nap alatt fél méter, és azelött is esett vagy tíz napig. Sok helyen árvíz van, meg kitelepítés és hasonlók.
Nálunk nem volt igazán rossz idő, de tegnap azért csúnyán esett. Délelőtt egyszer csak megszólalt egy hangosbemondó az épületben, ahol dolgozom, hogy: "itt az épület biztonsági szolgálata, ez egy gyakorlat, mindenki menjen a rossz idő esetére kijelölt óvóhelyre". Mint kiderült, ez az óvóhely az egyik olyan tárgyalóterem volt, ami az épület közepén van, és nincsenek ablakai. Öt perc után lefújták.
Délután megismétlődött az egész, ezúttal élesben. Állítólag tornádó-veszély volt, de csak amolyan távoli veszély, valójában egy kiadós nyári vihar volt, szél, eső, villámok, de a közelébe sem jött a tavaly augusztusi budapesti viharnak. Mindegy, nekem tetszett, mindig kivancsi voltam, milyen az, amikor azt mondják, hogy: "mindenki menjen az óvóhelyre, ez nem gyakorlat, ismétlem, ez nem gyakorlat" :-) Kb. 10-15 percig tartott, aztán dolgoztunk tovább.

A dolog komolyabb része, hogy Viktor a rossz idő miatt New Yorkban ragadt. Úgy volt, hogy tegnap érkezik Berlinből, new yorki átszállással, fél hét körül. A rossz idő miatt délután három után minden gépet töröltek, így úgy nézett ki, hogy ma délután jön, ugyanazzal a géppel. Mivel elsősorban egy három napos konferenciára jött a saját pénzén, ez meglehetősen kellemetlen, finoman szólva, mert így az egy harmadáról lemaradt.
Ennél már csak az rosszabb, hogy pár órája írta - a reptéren van wi-fi net - hogy a gépe elromlott, vagy mi, és késni fog. Újabb egy óra múlva azt írta, hogy ezt a gépet is törölték. Egyelőre ennyit tudok, nem tudom, mikor jön, de azért erre nyugodtan lehet mondani hogy hallatlan. Két nap alatt nem eljutni ezer kilométerre egy fejlett nyugati országban, 2007-ben, mindenképp durva. Én azt hittem, hogy ilyen maximum háború esetén lehet, vagy akkor sem.

No comments: