Monday, July 30, 2007

Az utolso hetvegenk

Az utolso hetvegen meg elmentunk Chicagoba. Ez az utazas mar regota huzodik, mivel kozel van (nincs kozel... kb. mint Bp.-Praga), es gondoltuk, nem kell szervezni, csak elmegyunk egyik hetvegen, es kesz. Mindig a kovetkezo hetvegen akartunk elmenni, ugyhogy vegul nem mentunk sose.
Most azert megis elmentunk. Dorka kinezett ket helyet, ahol meg lehetne szallni, egyik sem fogadott el foglalast sem telefonon, sem interneten, azt mondtak, lesz szoba, ha megyunk. Ez nem is csoda annak fenyeben, ahogy kineztek... nem vagyok finnyas, de ezek meg nekem is durvak voltak... a hetven-valahanyadik utcanal, a belvarostol vagy heromnegyed oranyi autoutra, egy eleg dermeszto kornyeken volt az egyik motel, leszkadat lepocskkel, funerlapokkal befoltozott lyukas falakkal, ugyhogy a kocsibol sem szalltunk ki. A masik is hasonlo volt, valamivel kozelebb a varoshoz, ugyhogy proba-szerencse alapon elindultunk szallast keresni a belvarosban, es eleg hamar talaltunk is egy hostelt. Ez egy Hosteling International hostel, ugy hirdetik magutak, mint a "Legjobb hostel a vilagon 2006-ban". Haat, valoszinuleg sokat romolhatott tavaly ota, mert en ennel mar lattam jobbat. Oriasi az egesz, hat vagy het emeletnyi egy nagy hazban, ez ezren vannak. A recepcion csak ketten vannak, tehat hatalmas sorok allank. Fel ora utan becsekkoltunk, erre kapunk ket darab egyagyas szobat, mas nincs :-). Raadasul frissen vannak festve, es budosek, az ablakot nem lehet kinyitni a klima miatt.
Szombaton maszkaltunk a varosban, kimetroztunk oda, ahol lelottek Dilingert, de nem tudtuk megnezni a helyet, mert alami fesztival volt. Rovid gondolkodas utan ugy dontottunk, hogy nem akarunk fesztivalozni, visszamentunk a varosba kajalni es beultunk egy sorozobe.
Vaarnap felmentunk a Sears Towerbe, ami a harmadik legmagasabb epulet a vilagon, es a legmagasabb az USA-ban. Hat, mit is mondjak meg errol... magas. A tetejen fedett a kilato, ami rossz, viszont nagyon gyors a lift, tizesevel irja ki az emeleteket, ez tetszett.
Delutan meg kicsit varost neztunk, ajandekokat vettunk (most mindenki izgulhat :-), es vegul hazajottunk.

Holnap repulunk haza, szerda delben erkezunk meg, csutortokon megyek dolgozni.
Meglepoen hamar elment ez a fel ev, talan, mert jol ereztuk magunkat. Ennek egyreszt az az oka, hogy sokat utaztunk, masreszt, hogy ez alapvetoen egy jo orszag. Vannak idegesito dolgok, meg hianyzik a csalad es a barataink, viszont nagyon-nagyon kenyelmes itt elni, kedvesek es baratsagosak az emberek, es nagyjabol minden pont ugy mukodik, ahogy az ember elkepzeli.
Kivancsi vagyok, milyen lesz a klimatlan-combinos, mindenki-ideges, a-fel-varos-le-van-zarva, de-mar-csak-par-ev-es-kesz-a-metro-ha-semmi-nem-jon-kozbe Budapest :-)
Margit-sziget, Dreher, Szemes, toltott kaposzta, sult hurka, Nyugati aluljaro: JOVOK!

No comments: